Capitolul I – Date de identificare ale organizatorului procedurii de licitație publică cu strigare
Compania Națională “Loteria Română” S.A. (denumită în continuare CNLR SA) este persoană juridică de naționalitate română, organizată sub forma unei societăți comerciale pe acțiuni, cu unic acționar Statul Român, cu sediul social situat în municipiul București, str. Poenaru Bordea nr. 20, sector 4, înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București sub nr. J40/9689/1999, având Codul Unic de Înregistrare 12397185, atribut fiscal RO.
Compania Națională “Loteria Română” S.A. funcționează în subordinea Ministerului Economiei, și are ca obiect principal de activitate organizarea, administrarea şi exploatarea jocurilor de noroc.
Capitolul II – Obiectul procedurii de licitație publică cu strigare
2.1 Obiectul procedurii de licitație publică cu strigare îl constituie valorificarea prin vânzare a 10 autovehicule (Opel Vivaro si Mazda BT 50) din parcul auto CNLR SA”, conform Anexei nr. 1.
2.2 Vânzarea se va realiza pentru fiecare autovehicul în parte.Locul de depozitare al autovehiculelor ce fac obiectul vânzării, este în București, str. Reînvierii, nr. 2B, sector 2;
2.3 Participanții la procedura de licitație publică cu strigare au posibilitatea de a inspecta bunurile ce fac obiectul licitației la locul de depozitare al acestora, în perioada 11.03.2024-15.03.2024, zilnic între orele 9:30-14:00 la sediul din București, str. Reînvierii, nr. 2B, sector 2.
Capitolul III – Baza legală și valoarea autovehiculelor
3.1 Licitația publică cu strigare se va realiza conform prevederilor H.G. nr.841/1995 privind procedurile de transmitere fară plată și de valorificare a bunurilor aparținând instituțiilor publice, cu modificările și completările ulterioare.
3.2 Prețul minim de pornire al licitației, este cel stabilit pe baza raportului de evaluare şi se regăseşte in Anexa nr.1;
3.3 Prețul final va fi cel adjudecat în urma derulării licitației, format din prețul initial de pornire la care se va/vor adăuga ”pasul/pașii de licitație’’ corespunzător(i) valorii autovehiculului licitat (sau valoarea salturilor de supralicitare).
Capitolul IV – Condiții de participare și calificare la procedura de licitație publică cu strigare
4.1 Pot participa la procedura de licitație publică cu strigare persoanele juridice și fizice române sau din străinătate, legal constituite, în calitate de ofertanți – potențiali cumpărători pentru una sau mai multe categorii de bunuri ce fac obiectul licitației.
4.2 Sunt considerați ofertanți calificați doar acei ofertanți – potențiali cumpărători care au depus până la data și ora specificate în anunțul licitației, la sediul COMPANIEI NAŢIONALE „LOTERIA ROMÂNĂ”- S.A.– în calitate de organizator al licitației, declarația de participare, în original, potrivit modelului din Anexa nr. 4, însoțită de următoarele documente:
- dovada achitării contravalorii garanției de participare la licitație în cuantum de 10% din valoarea fiecărui autovehicul pentru care se va depune ofertă, respectiv:
Nr. crt. Model auto Nr. înmatriculare Pret minim de pornire – lei 10 % 1 2 3
prezentarea de documente care certifică identitatea și calitatea ofertantului, respectiv:
• pentru persoanele juridice:
– copie certificat de înmatriculare eliberat de ONRC după codul fiscal, în copie legalizată sau în copie lizibilă cu mențiunea „conform cu originalul”, sau certificat constatator emis de Oficiul Național al Registrului Comerțului (O.N.R.C.) în original, copie legalizată sau în copie lizibilă cu mențiunea „conform cu originalul”;
– împuternicirea persoanei prezente de a participa la licitație dacă aceasta nu deține calitatea de reprezentant legal al ofertantului;
– act de identitate al reprezentantului legal sau al persoanei împuternicite să participe la licitație;
• pentru persoane fizice:
– copie lizibilă după actul de identitate cu mențiunea „conform cu originalul”;
– în situația în care potențialul cumpărător persoană fizică se află în imposibilitatea de a fi prezent la ședința de deschidere a licitației poate împuternici o altă persoană, în baza unei procuri/imputernicire, însoțită de o copie a actului de identitate al persoanei împuternicite să participe la licitație inscripționată cu mențiunea „conform cu originalul”.
NOTĂ: documentele prevăzute la art. 4.2 vor fi înaintate într-un plic sigilat (denumit în continuare plic exterior) ce va fi înscripționat cu următoarele informații:
”Pentru Licitația publică cu strigare de valorificare a mijloacelor fixedin data de 18.03.2024, ora 10:00”;
Denumirea ofertantului și numărul de telefon sau adresa de e-mail.”
4.3 Odată cu depunerea documentelor privind calificarea ofertanților, se va depune Formularul de ofertă completat în mod corespunzător, potrivit modelului din Anexa nr. 3.
4.3.1 Oferta va menționa, în mod clar, pentru fiecare autovehicul, prețul ofertat. Formularul, in original, va fi semnat de către reprezentantul legal al persoanei juridice ofertante/împuternicit al acesteia sau în cazul în care ofertantul este persoană fizică formularul va fi semnat de către acesta/împuternicit al acesteia.
4.3.2 Ofertantul va depune câte o singură ofertă pentru fiecare autovehicul.
NOTĂ: documentul prevăzut la art. 4.3 va fi înaintat într-un plic sigilat (denumit în continuare plic interior) ce se va regăsi în interiorul plicului exterior (precizat mai sus) și va fi înscripționat cu următoarele informații:
”OFERTĂ Licitația publică cu strigare de valorificare a autovehiculelor din data de 18.03.2024, ora 10:00 ”;
Denumirea ofertantului și numărul de telefon sau adresa de e-mail.”
PRECIZĂRI:
A. Nu vor fi primite acele oferte prezentate în plicuri neînchise.
B. Ofertele depuse și înregistrate după termenul limită de depunere al ofertelor prevăzut în anunțul publicitar vor fi excluse de la licitație.
4.4 Oferta conținând documentele de participare se depune la sediul C.N. Loteria Română S.A.-Registratura Generală până la data de 15.03.2024-ora 13:00.
4.5 Oferta poate fi retrasă, pe baza unei cereri, doar până la termenul limită de depunere a ofertelor prevăzut în anunțul publicitar, cu posibilitatea restituirii garanției de participare.
4.6 Prin retragerea ofertei, după începerea licitaţiei, ofertantul îşi însușeste și acceptă faptul că renunță la restituirea garanției de participare de către organizatorul licitației.
4.7 Nu pot fi formulate cereri de retragere a ofertei și implicit oferta nu poate fi retrasă, după începerea licitației, în timpul desfășurării acesteia sau după stabilirea rezultatului licitației publice cu strigare.
4.8 Garanția de participare la licitație nu va fi returnată ofertantului desemnat câștigător, în cazul în care acesta refuză semnarea documentelor de vânzare-cumpărare a autovehiculului, conform legii, în termen de 10 zile calendaristice de la data licitației, conform dispozițiilor cap.5 pct. 5.13 din H.G. nr. 841/1995 și/sau nu respectă clauzele privind modalitatea de plată.
Capitolul V – Desfășurarea licitației publice cu strigare
5.1 Procedura de licitație se va desfășura la sediul COMPANIEI NAŢIONALE „LOTERIA ROMÂNĂ”- S.A. din București str. Poenaru Bordea nr. 20, sector 4.
5.2 Licitaţia se va desfăşura în data de 18.03.2024, ora 10:00. În cazul în care niciun ofertant nu a oferit cel puțin prețul minim de pornire, se va încheia un proces verbal de constatare în acest sens, de către Comisia de licitație;
5.2 Președintele Comisiei de licitație va declara deschisă ședința de deschidere a ofertelor, la data și ora stabilite în anunțul publicitar, la sediul COMPANIEI NAŢIONALE „LOTERIA ROMÂNĂ”- S.A în prezența membrilor Comisiei de licitație și a reprezentanților/împuterniciților din partea ofertanților care au depus ofertele în forma solicitată,.
5.3 În cadrul ședinței de deschidere vor fi verificate dacă se îndeplinesc condițiile legale pentru desfășurarea licitației, inclusiv cele de publicitate, precum și ofertele din punct de vedere al îndeplinirii cerințelor formulate prin prezentul caiet de sarcini.
5.4 Secretarul Comisiei de licitație va întocmi un proces verbal în care se vor menționa documentele din plicurile aferente ofertelor depuse, rezultatul analizei acestora, care va fi semnat de către toți membrii Comisiei de licitație.
5.5 În cazul în care se constată faptul că este depusă cel puţin o ofertă pentru un autovehicul, președintele Comisiei de licitație va declara ordinea desfășurării licitației publice cu strigare.
5.6 Urmare a deschiderii plicurilor interioare, ce conțin ofertele de preț, vor fi anunțate prețurile ofertate de fiecare participant, prețuri ce nu pot fi inferioare celor inițiale de pornire.
5.7 Președintele va anunța prețul cel mai mare oferit față de care se pornește strigarea, cu mențiunea faptului că pasul de licitare este de 500 lei.
5.8 Participanții la licitație vor prezenta noile oferte de preț/autovehicul, prin strigare.
5.9 Dacă după cea de-a treia strigare a prețului cel mai mare oferit până la acel moment, nu este strigată o nouă ofertă, presedintele va anunța adjudecarea categoriei de bunuri licitată în favoarea celui ce a oferit ultima sumă.
5.10 Rezultatul valorificării fiecărui autovehicul va fi consemnat în procesul-verbal menționat la pct. 5.4.
5.11 Participanții la licitație pot depune contestații la sediul organizatorului din București, str. Poenaru Bordea nr. 20, sector 4, în termen de maxim o zi lucrătoare de la încheierea licitației.
5.12 Soluționarea contestației se va realiza în termen de cinci zile calendaristice, de la depunerea acesteia, de către Comisia de soluţionare a contestaţiilor, soluția adoptată urmând a fi comunicată contestatarului în maxim două zile lucrătoare de la adoptarea acesteia.
5.13 În cazul în care participantul la licitație nu consideră soluția adoptată ca fiind îndreptățită, acesta se poate adresa instanței judecătorești competente.
Capitolul VI – Dispoziții finale
6.1 Câștigătorul/câștigătorii licitației publice cu strigare are/au obligația de a achita integral prețul adjudecat aferent categoriei/categoriilor de bunuri la care a/au fost declarat/declaraţi câștigător/câştigători, în termen de maxim 10 zile calendaristice de la data licitației.
6.2 După achitarea integrală a bunurilor, cumpărătorul/cumpărătorii poate/pot intra în posesia acestora, pe bază de proces verbal de predare primire (însoţit de factura fiscală, talonul şi CIV), conform modelului din anexa nr. 5, cu întocmirea documentelor aferente înstrăinării conform legii.
6.3 Garanția de participare la licitație depusă de ofertantul/ofertanții declarat/ți câștigător/i al/ai licitației publice cu strigare se va reține până la achitarea prețului ofertat și ridicarea bunurilor.
6.4 Neachitarea de către persoana fizică sau juridică adjudecătoare a licitației a prețului ofertat în termenul precizat la art. 6.1 atrage de drept pierderea dreptului de adjudecare și a garanției de participare la licitație.
6.5 Participanții la licitație care nu au fost declarați câștigători pot solicita, în baza unei cereri ce va fi depusă la Registratura Generală, restituirea garanției de participare.